Beszámoló

A 13. alkalommal elrajtoló MiSTER CLASSiC mezőnye, idén is a Büki Gyógyfürdő nyári bejárata elől vághatott neki az Oldtimer Szuperkupa 3. versenyének. A közel 60 versenyző előtt, 2 nap, gyönyörű tájak és több mint 500 km állt. A rajtceremóniát a Gyógyfürdő vezérigazgatója, Vörös Imre úr is segítette megtisztelő jelenlétével.

Az első napi útvonal Hévízre vezette el a résztvevőket, ahol a nagyparkolóban kiállított autók, hatalmas sikert arattak a nézők körében.

Hévizen az időellenőrző állomást a szervezők a Hotel Europa Fit-ben alakították ki, ahol a versenyzőket a szálloda vendégül is látta egy kis ínyencségre. A kiváló uzsonna után Hévízen, még a Deák téren is teljesítettek egy feladatot a csapatok, majd estére visszaérkeztek a rendezvényközpontba, Bükfürdőre.

A másnap kora reggeli rajt után, már szikrázó napsütésben autóztak a csapatok az ausztriai utakon, ahol nem csak az évjáratok, hanem a lóerők is csatázhattak.

A Stegersbach-i megálló után, Szombathelyen találták magukat a versenyzők és a szervezők arra is figyeltek, hogy a hosszú távokat kiegyensúlyozzák egy kis sétával. Az időellenőrző állomást most gyalog kellett megközelíteni, ugyanis a hangulatos csónakázó tóra a csapatok nem csak a menetlevél kezeléséért, hanem vizuális élményért sétáltak el.

A verseny befutóját az alapításának 750-dik évfordulóját ünneplő Bükön, a Sportcsarnok előtt nézhették végig az érdeklődők, ahova Baranyai Róbert alpolgármester úr is személyesen ellátogatot. A főszervező, megköszönve a város immár harmadik éve történő támogatását, egy 750-es rajtszámmal kedveskedett alpolgármester úrnak.

A nézők nagy örömére felsorakozott auto kiállításnak, több érdekessége is volt. A leginkább szembetűnő parkoló-párosítás elsősorban a méret különbségekkel hívta fel magára a figyelmet.

A szervezők idén is a versenyközpontként működő Hotel Caramellben tartották a díjkiosztót. A szakaszdíjak átadása után, a csapatverseny győztesei vették át a különleges üvegdíjakat. A BORIVÓK csapata: Gábeli Tibor – Vígh Zoltán (BMW 635 CSi, 1979), Petrák Péter – Szádeczky Kálmán (VW 1032 L Cabrio, 1970), Szabó Endre – Gömöri Melinda (MB 230 SL, 1966)

Az Open kategória bronzérmesei: Tamás Viktor – Szabó Éva (MB 450 SLC, 1976)

Ezüstérmese, Kárpáti Péter – Pataki Mária (MB 350 SLC, 1973) akik sajnos nem tudtak jelen lenni a dijkiosztón. Nem úgy a kategória győztese, Ertl Ferenc-ifj. Ertl Ferenc (BMWE30 318i Cabrio), akik jövőre már biztosan a Szuper kategóriában versenyeznek.

A Szuper kategória 3.helyezett csapata Horváth Zoltán – Kanyó Szilvia (Lancia Fulvia Coupe Montecarlo, 1975),

a második helyen Németh Gyula – Spilenberg Andrea (MB 280 SE Coupe, 1971) végzett,

és a kategória győztese, a “régi-új” páros, Gábeli Tibor – Vigh Zoltán lett (BMW 635 CSi, 1979)

A verseny abszolút értékelésében a 3.helyen Gál István – Czéh Ildikó (Porsche 356A, 1957),

a második helyen Ilkovits Ádám – Kemenes Csilla (VW bogár, 1965)

Míg az első helyen, az 1961-es, Volvo PV544-el versenyző Tajthy Attila – Janoczy Mónika végzett.

A szezonból még egy verseny, a Chrono Classic hátra van de akik a 2 napos versennyeket szeretik, azokkal biztosan találkozunk a MiSTER CLASSiC-on Bükfürdőn, 2016-ban is.